maandag 19 november 2007

Appelmoes met pruimen

Het is zo ver, Fedde heeft zijn eerst echte fruitpapje gegeten! Aan de grote tafel, zittend in de kinderstoel met stoelverkleiner. Zaterdag heeft hij al een hapje appelmoes geproefd, van mijn bord. Hij vond het lekker, maar slikken ging niet goed. Misschien te koud of te grof. Zondag een stukje geprakte banaan geprobeerd en het fenomeen lepeltje kreeg hij aardig door. Slikken ging al iets beter, maar nog niet echt van harte. Vanavond heb ik een appeltje geschild, 5 minuutjes gekookt en toen met twee gedroogde pruimen in de hakmolen. Groot succes, want hij had nu helemaal door wat de bedoeling van dat lepeltje is. Mondje open, smek-smek- grote lach en weer dat mondje open. En alles ging dat mondje in...lepeltje, appelmoes, vingertjes, mijn vingers, doekje...smek-smek- grote lach...Thijs en Siebe vonden het LIEF, en een machtig schouwspel.

Thijs heeft vandaag zijn eerste echte rapport meegekregen, met de opmerking dat hij
...zich meer moet concentreren op zijn werk en minder moet praten...
Goh, wat een verrassing. Waar kennen we dat van? Verder heeft hij bijna overal een C - alleen handvaardigheid een B. Morgen gaan we met juf Joke babbelen.

Siebe heeft zaterdag aandachtig naar de intocht van Sinterklaas gekeken...en roept nu alleen nog maar Piet - Piet - Pietjes!! Ben benieuwd wat er gebeurt als hij een echte tegen het lijf loopt. Volgende week woensdag komt Sinterklaas in elk geval naar Den Haag, en wij zijn daar dan ook héél toevallig :)

ps. Tilted is klaar, alleen de mouwen inzetten. Morgen aan naar mijn werk en foto maken!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een druk huishouden zeg, breien, werken, appelmoes maken, kindje voederen, mannetje fotograferen bij zijn "welverdiende" rust, ouderavond, weer breien, tjonge jonge, het is maar goed dat Siebe er ook nog is om het allemaal in rechte banen te leiden :-)
Is c beter dan b of vise versa?

GrF zei

Net als de Amerikanen, A= ver boven gemiddeld, C= gemiddeld, E= ver onder gemiddeld